Code on a Screen Being Painted Over

Data er information lagret på en enhed, der effektivt kan genkaldes og genbruges. Næsten al forretningsinformation kan betragtes som følsom, da den typisk er unik for din organisation – og når den sammensættes, danner den skabelonen for din virksomhed. Uanset om det er finansielle data, medarbejderinformation, kundeoplysninger eller markedsføringsplaner, er processen med datanedbrydning lige så vigtig som dens oprettelse og lagring.

Teknologien bliver i stigende grad en hjørnesten i konkurrencedygtig forretning. Da vores afhængighed af teknologi vokser, gør mængden af digital data det også. Dette gør data både essentielle for succes og en intellektuel ejendom, der kræver delikat håndtering. Det giver ikke kun forretningsmæssig mening at styre din datanedbrydning omhyggeligt, nogle brancher har også obligatoriske specifikationer for sikker sletning.

Teknikker til datanedbrydning

  • Sletning — Det er ikke nok bare at trykke på sletteknappen på tastaturet for at destruere data. Når du sletter en fil fra en elektronisk enhed, fjerner du den måske fra en filmappe, men den forbliver på enhedens harddisk eller hukommelseschip. Selv hvis du omformaterer disken, forbliver dataene og erstattes blot af et nyt filsystem - lidt som at male over det tidligere lag uden først at skrubbe det af. I den digitale verden er dette en af de mindst sikre måder at håndtere din datanedbrydning på, da der findes en række billige og tilgængelige værktøjer til at gendanne "slettede" data fra en enhed.

 

  • Overskrivning — Dette indebærer at overskrive data på en harddisk for at gøre de originale data ulæselige. Nogle gange overskrives dataene flere gange. Det kræver specialistsoftware, der skal opfylde strenge sikkerhedsstandarder. Da det kan være tidskrævende at slette data på en enkelt enhed, tilsluttes mediet normalt til en bulk-sletteenhed, der samtidigt håndterer et antal enheder. Fordelen ved datasletning er, at den originale harddisk nu kan genbruges, mens de originale data ikke kan hentes. Hvem du end betror dine behov for datasletning, skal de kunne levere et destruktionscertifikat, der viser, at dataene er blevet slettet med succes.

 

  • Destruction — Data kan også ødelægges ved at ødelægge den fysiske lagringsenhed, så det er umuligt at få adgang til den. Uanset om det er ved forbrænding, knusning eller makulering, er skaden permanent. Målet er at gøre enheden ubrugelig. Selvom det måske garanterer ødelæggelse af dine data, ønsker din organisation måske at overveje den miljømæssige indvirkning af denne mulighed.

 

  • Degaussing — Degaussing er en metode til datanedbrydning, der bruger specialiserede, højtydende magneter til at forstyrre enhedens magnetfelt. Denne teknik fungerer kun på datalagringsenheder, der bruger magneter. Det kan være hurtigt og effektivt, selvom harddisken bliver ubrugelig, når du degausser et stykke elektronisk udstyr. Derefter har du hardware, du ikke kan bruge, men også skal bortskaffe.

Hvordan kan en ekspert hjælpe?

Simpel sletning ødelægger ikke data. Hvis din virksomhed arbejder med følsomme data, vil en professionel, der udfører arbejdet ordentligt, sikre, at din organisations data ikke kan hentes og kompromitteres. At bruge en ekspert garanterer, at dataene er sikret i varetægt, indtil du modtager dit destruktionscertifikat – og dermed får ro i sindet.