Forrest Stream and Reduce Reuse Recycle

I disse dage er miljømæssig bæredygtighed på alles læber. Vi finder bedre måder at beskytte dyr, ressourcer og klima på hver dag. Genbrug er den første af de 3 R'er. Vi sorterer vores affald og sender det til steder, hvor det kan genbruges til nye formål. Selvom det er blevet en daglig rutine for de fleste mennesker, kan vi stadig gøre mere. Mål om at bevæge os mod en mere cirkulær økonomi - en, der forsøger at genindføre så mange ressourcer brugt i produktionen tilbage på markedet - er blevet mainstream. Derudover er bevidst forbrug blevet en trend, hvor forbrugerne opfordres til at tænke over, om de har brug for produktet, før de rent faktisk køber det. Når disse ideer kombineres, lægger de grundlaget for de 3 R'er for bæredygtighed: reducér, genbrug, genanvend (RRR). De forsøger at fremme en mere bæredygtig økonomi. Alle tre R'er er lige vigtige, fordi menneskehedens miljømæssige påvirkning ikke kan begrænses med en enkelt strategi.

At reducere noget, der hurtigt kan ende på lossepladsen, afhænger primært af slutbrugeren. Når man tænker over det, er den bedste måde at spare energi og ressourcer på slet ikke at bruge dem i første omgang. Justering af vores forbrugsvaner, så der ikke er unødvendig efterspørgsel, er en metode. Affald produceres ikke kun af husholdninger - det produceres også af detailhandlere, der skal gøre noget ved deres usolgte varer. For eksempel vil glas, metal og energi, der bruges til at lave en krukke mayonnaise, gå til spilde, hvis ingen køber den. Selvom reduktion er en stor tendens inden for affaldshåndtering og et skridt mod en mere bæredygtig økonomi, ser vi desværre stadig en utrolig mængde ubrugte eller forældede forbrugsgoder på lossepladsen.

Genbrug er det næste skridt for et produkt for at blive mere miljøvenligt. De enkleste eksempler er computere, vaskemaskiner og medicinsk udstyr. Ideen bag genbrug er at forlænge produktets levetid ud over første brug eller det forventede. Det kan variere fra at give tøj væk, som du ikke har brug for, til at reparere ting som computere, husholdningsapparater og medicinsk udstyr og videresælge eller donere. Genbrug af teknologi er en voksende tendens inden for det renoverede elektronikmarked, der forventes at vokse fra 10 milliarder amerikanske dollars i 2021 til 15,8 milliarder i 2028. Folk bliver bevidste om, at gamle elektroniske apparater kan tjene dem lige så godt som nye. Genbrug sparer værdifulde ressourcer som vand og elektricitet. Dog kan nogle produkter ikke genbruges, hvilket er, hvor genanvendelse kommer i spil.

Genanvendelse praktiseres af mange og sparer værdifulde ressourcer. Det amerikanske Environmental Protection Agency siger, at siden 1960 er omkring 32% af amerikanerne begyndt at genanvende deres affald. Derudover siger Den Europæiske Union, at omkring 42% af mennesker genanvender i enhver given kommune. Disse tal er imponerende, men de peger også på det affald, der kunne være undgået. Hvor mange produkter kunne være genbrugt? Hvor mange købte folk, men havde faktisk ikke brug for? Disse tal antyder, at vi stadig lever i en noget lineær økonomi, der forbruger og smider meget af det, den ikke har brug for, på lossepladsen.